Zlo govece , dovijeka june ili trcanje pred rudu

Iako su jos sveze rane od protesta u celoj Grckoj uperenih protiv “Prespanskog Sporazuma” , predsednik Srbije Vucic ne cekajuci da se smire strasti u Grckoj gde je skoro 2/3 naroda protiv ovoga sporazuma , najavio brzo priznavanje FYROM-a pod novim imenom “Severna Makedonija”.”Ovaj nepredvidivi predsednik nama bratske?? drzave , koji pod kontrolom drzi vecinu medija u Srbiji” (kako ga opisuju grcki mediji) , izjavio je na konferenciji za stampu sledece:

“Ne mesamo se u unutrasnja pitanja drugih zemalja. Srbija cestita i jednima i drugima i bicemo jedna od prvih zemalja koja ce naseg juznog suseda priznati pod novim imenom. Zelimo najbolje moguce odnose sa obe zemlje i jos jednom cestitam i Ciprasu i Zaevu” – rekao je Vucic novinarima u Novom Sadu.

Na svim portalima u Grckoj gde je objavljena ova vest , osvanulo je na stotine komentara obicnih grckih gradjana koji ne mogu da veruju da posle svega sto su proteklih decenija ucinili za srpski narod, da im se ovako vraca u za njih veoma vaznom trenutku . Naravno  Vuciceva izjava je veliki  “Diplomatski Faul” , ali on u  svojoj aroganciji i neotesanosti nije svestan kako je uvredio grcki narod.

Govece