Najnovija vest - pozitivni na COVID 19 još troje srpskih turista na Halkidikiju

koronavirus

U dve od pet opština Halkidiki identifikovana su tri slučaja koronavirusa srpskih putnika koji su prešli granicu iz Promahonasa prethodnih dana.

Trojica Srba, svi asimptomatski nosioci novog virusa, ostaju, prema predsedniku Panelenske federacije hotelijera Grigorisu Tasiosu u karantinu, a to pitanje preuzela je Civilna zaštita. “Svi moraju shvatiti da kada su epidemiološki podaci neke zemlje teški, moramo zaštititi našu zemlju”, rekao je Tasios za Voria.gr, ističući da je odluka Grčke da zatvori svoje granice srpskim građanima u krajnjoj liniji pravilna.

Istovremeno, nastao je problem sa karantinskim hotelom u Haniotiju koji je trebalo da primi zaražene turiste. Prema informacijama, vlasnik hotela ne želi da se ugovor sa nadležnim ministarstvom nastavi, a lokalni organi naglašavaju da „nije moguće da samo jedna opština preuzme sve slučajeve iz celokupne prefekture Halkidikija“.

Međutim, prema gospodinu Tassios-u, očekuje se da će tehničko pitanje koje je nastalo u slučaju karantina biti rešeno u bliskoj budućnosti.