Micotakis sa Santorinija: Novo poglavlje o grčkom turizmu

Micotakis Santorini

Premijer, Kiriakos Mitsotakis, pod sloganom “Grčko leto 2020.” sa pogledom na zalazak sunca na Santoriniju, pričao je o “novom poglavlju” grčkog turizma sa koronavirusom kao prekretnicom, dajući intervju stranim dopisnicima štampe, obeležavajući otvaranje ovogodišnje letnje sezone .

Izdvajama delove govora grčkog premijera:

“Nalazim se na mestu sa jednim od najimpresivnijih pogleda na svetu”, rekao je on i dodao da je “slika i danas prelepa, virus nije promenio ovaj neverovatni pogled”, međutim drastično se promenio – kao što je gospodin Mitsotakis primetio – naš način života.

U novim okolnostima, “radimo na tome da sačuvamo svoju reputaciju kao simbola destinacije za odmor”, rekao je, dodavši da grčko leto “nije samo pogled i zalazak sunca”, već “pogled i osećaj”.

“Dođite u Grčku, dovedite svoje prijatelje. Neka znaju da je Grčka otvorena. Možete doći od 1. jula, odgovorni smo za vaše zdravlje i sigurnost”.

“Imamo stroge zdrastvene smernice i uputstva, ako u bilo kojoj fazi vidimo lokalnu eksploziju pandemije, mi ćemo tamo intervenirati, jer imamo infrastrukturu”, objasnio je gospodin Mitsotakis.

Pored toga, gospodin Mitsotakis nije isključio da prestanu sva ograničenja za aerodrome u zemljama EU od 1. jula, rekavši da je “prošle godine bilo 33 miliona turista, nažalost mali deo njih će doći ove godine”.

“Nisam zainteresovan da Grčka postane destinacija broj jedan u Evropi, zanima me da je sigurno odredište”, izjavio je premijer.

Istovremeno, “pokušaćemo da spasimo ono što možemo da spasimo”, rekao je gospodin Mitsotakis i dodao da “ono što me najviše brine jeste da turistička industrija može da prebrodi ovo teško leto”. Danas “postoji velika potražnja za Grčkom”, najavio je premijer i ponovio da je “najveće tržište Grčke nemačko tržište”.

“Moramo promeniti naš turistički model. Održivost treba biti u središtu našeg turističkog iskustva”, rekao je gospodin Mitsotakis.

“Mogu vam dati dobre, sigurne garancije, ali nije na meni, na svima nama je da se pridržavamo pravila zaštite od koronavirusa”, rekao je.

               ## Pogledajte predivni video grčke turističke kampanje ##