Legendarna grčka pevačica Haris Aleksiu nikad više neće pevati

Legendarna grčka pevačica Haris Aleksiu izjavila je da nikad više neće pevati i time rastužila na milione njenih poštovalaca.

Haris Aleksiu dala je iznenađujući intervju u radio emisiji Fotis Apergis na Drugom programu. Jedna od najvećih grčkih pevačica šokirala je sve, jer je najavila da će prestati da peva, zbog problema sa glasom.

“Distancirala sam se od muzike. Ne mogu da pevam kao nekada i ne smatram potrebnim da sebe pritiskam kad ne ide. Uskoro ćete me čuti u duetu sa Jasmine, u pesmi koju smo napravili zajedno. Ja sam tekst napisala na grčkom, a muziku i tekst na španskom je napisala Jasmine. Snimila sam to prošlog leta”.

Već tada je postojao problem. Kada me je kompozitor Mikroutsikos pozvao da pevam na njegovom koncertu , rekla sam mu: “Ne pevam više, ali biću tu samo zbog tebe”. Donela sam konačnu odluku. Rekala sam: “Ne zaslužuješ da nastaviš.” Nije bilo lako, naravno da sam bila tužna zbog toga.

“Ne pišem pesme više. Proći će neko vreme dok ne napišem novu. Kada napišem pesmu, automatski mi se javlja da je otpevam. Pa zašto onda da pišem sada kad moj glas to ne može da iznese?”

Haris Aleksiu