Koronavirus - Udruženje Ateista zove na "Večeru bez tajni"

Vecera bez tajni

Juče na Veliki petak, Udruženje ateista  pozvalo je sve Grke na “Večeru bez tajni“, aludirajući na “Tajnu veceru“.

Svake godine na Veliki petak, Ateistička unija poziva svoje članove za vreme Velikog posta širom Grčke na druženje i večeru gde bi se jelo meso.

Ateistička unija večeras organizuje “Čistu tele-večeru” bez tajni za “vaskrsenje prirode“, prilagođavajući se obaveznim merama za ograničavanje širenja koronavirusa, što zabranjuje okupljanja.

Ove godine, koronavirus menja način održavanja njihove večere i druženja. Prema udruženju, “vreme je prolećnih praznika i obično bi vas Savez ateista pozvao na našu čuvenu večeru u ovo doba. Ali SARS COV-2, kao i svi evolutivni proizvodi prirodnom selekcijom, želi da opstane i razmnoži se, tako da je svet ove godine podigao naglavačke. Istovremeno, dokazao je da su različita božanstva, kao zamišljeni entiteti, nemoćna pred zakonima prirode“.

Iz tog razloga smo se „prilagodili kao dobri učenici Darvina i Davkinsa. Zato vas pozivamo na naš Fresh Tele-Dinner, otvorenu telekonferenciju, da se pozdravimo, upoznamo i razgovaramo o Uniji i njenim aktivnostima. I da proslavimo vaskrsenje prirode i očekivani trijumf života i nauke o ljudima u petak 17-04-2020 (poznat i pod nadimkom “Veliki“) u 20:00”.

Prošle godine je “otvorena večera” Ateističke unije u Atini održana u roštiljnici. Ove godine pozivaju članove da budu potpuno različiti: “Mi se uzdržavamo od žalosti, ne od logike! Ljubitelji mesa, vegetarijanci i svi ostali, svi ste dobrodošli. Jedemo i upoznajemo se! “

Druženje ateista će biti sprovedeno putem video linka. Pridružite nam se u jelu, jedite sve što poželite!!

Otvorena Vecera 2019