Koronavirus - Ruski list "hvali" Dr.Sotirisa Tsiodrasa: "Kako je profesor spasio Grčku od Koronovirusa"

Ciodras koronavirus

Reportaža u ruskom listu “Kommersant” posvećena je ličnosti predstavnika Ministarstva zdravlja za koronavirus, kao “glavnog tvorca grčkog korona čuda”
Ruski list “Komersant”, u izveštaju svog dopisnika u Atini Andreja Plahova, izveštava o doprinosu predstavnika Ministarstva zdravlja, grčkog lekar i patologa specijalizovanog za zarazne bolesti, Dr. Sotirisa Tsiodrasa,
pod naslovom “Kako je jedan čovek spasio Grčku od koronavirusa”.

Izveštaj ruskog lista, sa brojnim reprintima na web stranicama i drugim medijima, kao i emisijama na raznim televizijskim kanalima sa milionima gledalaca, posvećen je ličnosti predstavnika Ministarstva zdravlja, grčkog lekara Dr.Sotirisa Tsiodrasa.

Ova objava u časopisu Kommersant dobila je sjajan odziv u ruskim medijima i objavljena je u novinama, na mnogim veb lokacijama i emitovana na televiziji sa milionima gledalaca.

U razgovoru sa atinsko-makedonskom novinskom agencijom, novinar Andrei Plahov objašnjava da je stručnost i iskustvo g.Tsiodrasa igrala važnu ulogu u ograničenju širanja epidemije u Grčkoj.

„U Rusiji je pre nekoliko dana započeo karantin koji će trajati do 30. aprila. Iskustvo Grčke je uzorno za nas, Ruse, u ovim teškim vremenima kroz koja prolazimo.

Grčka uspeva – ponavljam – jasnoćom i znanjem, ali i poverenjem u stručnost predstavnika Ministarstva zdravlja, profesora zaraznih bolesti da donese mir celoj naciji u suočavanju sa pandemijom “, naglašava on.

Andrej Plakhov se u svom izveštaju takođe osvrće na stav Grka prema ovoj avanturi kroz koji prolazi cela planeta, karakteristično govoreći da su „Grci izgleda uspeli. Danas u zemlji ne postoji nedostatak proizvoda, postoje antiseptici, a jedini problem bile su maske. Međutim, sudeći prema izjavama mojih sagovornika, ljudi žele da pomognu jedni drugima”.

On navodi i primere o solidarnosti: „U Grčkoj su se građani, zajedno sa imigrantima, ujedinili protiv zajedničke opasnosti: na primer, imigrant iz Albanije, vlasnica krojačke radnje je samoinicijativno sašila i poklonila bolnici 700 maski. Grčka je danas ozbiljna, ujedinjena zemlja, gde je spremnost vlasti da poštuju savete stručnjaka i solidarnost pomogla da se spreči širenje COVID-19“.