Koronavirus: prvi smrtni slučaj u Grčkoj - 66-godišnjak umro u Riju

66-godišnjak koji je hospitalizovan sa koronavirusom u bolnici u Riju nije uspeo da pobedi opaki virus …
66-godišnjak, nakon duge borbe za život, nije uspeo i umro je u 3:15 jutros. Ovo je prva smrt pacijenta inficiranog koronavirusom u Grčkoj, gde je juče do ponoći izbrojano 99 slučajeva …
Sinoć mu se pogoršalo zdravlje, iamo je jako nizak krvni pritisak i stanje mu se smatralo kritičnim. Na kraju, malo nakon 3 sata ujutro, život mu se ugasio. Od 2. marta hospitalizovan je u bolnici u Rio, gde je prebačen iz Amaliade. Imao je tešku upalu pluća i njegovo stanje je tada ocenjeno ozbiljnim. Bio je to tada deveti slučaj zabeležen u Grčkoj i prvi ozbiljan.. Juče se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo i nastupila je smrt nakon deset dana hospitalizacije. Bio je na grupnom putovanju sa 53 ljudi u “Svetu zemlju”, gde se vratio sa simptomima. Većina od njih su bili pozitivni na COVID-19, uključujući i njegovu suprugu.
Za sada se od 98 pacijenata u Grčkoj, tri smatraju ozbiljnim slučajevima. Ukupan broj koronavirusnih infekcija u Grčkoj sada iznosi 99, juče je objavljeno deset novih. Od toga je 95 grčkog porekla, a 4 su strani državljani. Jedan pacijent se leči u bolnici MET u Atini, dok je juče objavljeno da je još jedan teži slučaj hospitalizovan u Univerzitetskoj bolnici Patra, za koga je potvrđeno da boluje od koronavirusa. Svi ostali su u stabilnom stanju i njihov zdravstveni nadzor se nastavlja, 29 je hospitalizovano u oblasti Atike, Soluna, Patre i Mitilena, 68 ih ostaje u kućnom karantinu. Proces otkrivanja sa kim su kontaktirale zaražene osobe je u toku.