Koronavirus - Alarm nakon lociranja 150 slučajeva u izbegličkom kampu

koronavirus izbeglice Grčka

Nikos Hardalias (državni podsekretar za civilnu zaštitu i upravljanje krizama) hitno je otputovao u mesto Kranidi (Porto Heli), jer su se prema informacijama, pojavio veliki broj pozitivnih slučajeva kod stanara u izbegličkim objektima, koji je stavljen u karantin.

Nakon prvih rezultata testova koji su juče obavljeni na 470 imigranata koji žive u hotelskom prihvatilištu za migrante, više od 100 je pronađeno pozitivno dok se kontrole nastavljaju. Prema ERT-u (Grčka Nacionalna Televizija), broj slučajeva je 150.

“Važno je da smo da smo to otkrili. Ono što treba učiniti će se zasnivati na protokolu “, rekao je državni podsekretar za civilnu zaštitu i upravljanje krizama, Nikos Hardalias.

Prema navodima Civilne zaštite, generalni sekretar za prijem azilanata, Emanuil Logotetis, predsednik EODI (Nacionalna organizacija javnog zdravstva), Panajotis Arkumaneas, kao i predstavnici generalnog sekretarijata za zaštitu građana takođe su otišli ​​u to područje.

Trenutno se održava sastanak u Gradskoj kući Ermionisa u Kranidiju u kome učestvuju gradonačelnik Janis Georgopulos i guverner Panajiotis Nikas, kako bi se procenila situacija. Po završetku sastanka biće saopštene dalje mere.

Podsećamo da je juče, u ponedeljak, profesor zaraznih bolesti i predstavnik Ministarstva zdravlja Sotiris Tsiodras, saopštio da su stotine uzoraka uzete od imigranata i zaposlenih u hotelskom kompleksu u Kranidi, gde su pronađeni pozitivni uzorci.

Takođe, data su detaljna uputstva za ograničavanje širenja bolesti i pravilno funkcionisanje strukture na osnovu EODI protokola.

Zabrinuti smo zbog ovog problema i čekamo rezultate testova“, rekao je juče zamenik ministra civilne zaštite i kriznog upravljanja Nikos Hardalias u vezi ovog slučaja.

Ministar za imigraciju i azil, Notis Mitarakis, šef nadležnog ministarstva, kao i zamenik ministra civilne zaštite i kriznog upravljanja Nikos Hardalias, otišli ​​su u hotelski kompleks gde su smešteni imigranti, u Kranidiju, radi inspekcije na licu mesta.

izbeglice Grčka