Koliko ce vas kostati ako hocete da iznajmite lokal u Grckoj ( Skok poreza za vlasnike nekretnina )

Ako zelite da otvorite svoj licni biznis u Grckoj mozda ce vam zatrebati i lokal .Verovatno cete se upitati “Koliko ce vas kostati ako hocete da iznajmite lokal u Grckoj”?
Izabrali smo za vas deset poznatih lokacija u Grckoj sa njihovim cenama koje se odnose na lokale povrsine 100m2 . Treba istaci da su od Nove Godine dosle nove uredbe po kojima su vrednosti kvadrata svih nekretnina u Grckoj po tablicama porezne uprave za nekretnine znatno uvecane . Iz toga proizilazi i uvecanje poreza za vlasnika istih , sa tim lancano proizilazi i povecanje kirija kako za lokale tako i za iznajmljivanje stambenih jedinica.
Ovo je drugi ili treci udar koji izaziva porast vrednosti nekretnina u Grckoj . Prethodni su se desili u zadnje 2-3 godine dolaskom AIRBNB koji je napravio pravi elektrosok na trzistu nekretnina , gde su njihove vrednosti povecane u proseku od 20 do 40 %.Moramo uzeti u obzir da su od 2009 godine sa pocetkom ekonomske krize u ovoj zemlji cene nekretnina pale na jako niske grane . Ipak i pored ovog poskupljenja nekretnina jos uvek mozemo reci da je unosno kupiti nekretninu u Grckoj jer ce njihov realan rast se i dalje nastaviti . Nastavice se iz razloga toga sto su na trziste dosli vec uveliko Kinezi koji ne pitaju koliko kosta i kupuju sve.Ovde mozemo da dodamo i Turke koji u strahu od Erdogana kupuju nekretnine ( zbog moguceg bezanja iz Turske ) iI to uglavnom u vrednosti od 250,000 eura sto im donosi “Zlatnu vizu” tj. obezbedjeni stalni boravak u Grckoj i samim tim i u EU.
Pocecemo od Atine i njihove najpopularnije trgovinske ulice Ermu.
Ovde za iznajmljivanje lokala , kako smo vec gore naveli od 100m2, cete platiti od 60 do 90 eura po kvadratnom metru . Pogledajte u nastavku pregled cena .
Kifisia ( Atina ) 20-25 eura m2.
Patision ( Atina ) 15-22 eura m2.
Kalitea ( Atina ) 15-20 eura m2.
Peristeri ( Atina ) 18-25 eura m2.
Iliupoli ( Atina ) 10-15 eura m2.
Glifada 20-35 eura m2.
Pirej 18-25 eura m2.
Solun , u najkomercijalnijoj ulici Tsimiski , cene su od 40 do 65 eura po m2.
Iraklio ( Krit ) u poznatoj trgovackoj zoni ulice Dedalu , od 35 do 45 eura po metru kvadratnom.

Pogledajte koliko je prorocki bio nas tekst iz 2013 godine kad se desavao sunovrat vrednosti nekretnina , i kad smo na kraju teksta naznacili da je takva situacija samo privremena LINK

Prodaja Nekretnina