Esencijalno ulje origana: Prirodni saveznik protiv svih virusa

Nema dobrog pečenja bez origana. Origano je biljka koju koristi svaki kuvar. Rekli bismo, generalno, da je ima u svakoj kuhinji, ali u sušenom obliku. Da li ste znali da se takođe široko koristi kao esencijalno ulje sa višestrukim koristima za ljude?

U stvari, kaže se da nije ništa moćnije od origano esencijalnog ulja, s jedne strane, jer deluje preventivno poboljšavajući prirodnu odbranu tela (imunološki), a s druge, jer uništava viruse i sve patogene mikroorganizme: bakterije, gljivice i parazite.

Origano je korišten u lekovite svrhe pre 4.000 godina od strane Kineza i drevnih Grka. U stvari, reč origano znači u prevodu “planinska radost”, kao što je u starogrčkom  “όρος” (planina) i “γάνος” (radost i sjaj). Origano pripada porodici Lamiaceae.

Postoji aktivni sastojak u ulju origana, nazvan beta-kariofilen (E-BCP), koji može pomoći u lečenju osteoporoze i arteroskleroze. Takođe ima antivirusna svojstva koja poboljšavaju zdravlje probavnog sistema. Takođe, kombinacija antigljivičnih i antivirusnih svojstava origanovog ulja pomaže vašem stomaku da se opusti od raznih poznatih stomačnih tegoba. Takođe, origano ulje je borac protiv prehlade, bakterija, bolova u zubima, pa čak i parodontitisa. Na kraju, možete staviti nekoliko kapi ulja u posudu sa toplom vodom i koristiti protiv gljivica na stopalima.

KORONAVIRUS