Dvostruki zločin na Krfu: Dva mrtva Crnogorca, scenario za osvetu za zločin u Vari

Ubistvo na Krfu

Tim iz Odeljenja za ubistva i bezbednost oblasti Atine užurbano kreće na Krf, kako bi istražio ubistvo dvojice muškaraca, u automobilu.

Prema prvim informacijama koje je objavio cnn.gr, oficiri iz odeljenja za ubistva procenjuju da je ovo izvršenje povezano sa ubistvom koje se dogodilo u kafani u oblasti Vari.

Prve informacije govore o dvojici Crnogoraca koji su došli u Grčku pre oko mesec dana i da je treća osoba iznajmljivala u njihovo ime kuću za odmor na Krfu. U stvari,sumnja se da imaju kriminalnu prošlost, dok vlasti čekaju odgovore od Interpola da li su žrtve međunarodno tražene osobe.

To pitanje trenutno je na dnevnom redu crnogorskih medija, gdje izvještavaju sa više detalja.
Konkretno, izvještavaju da su mrtvi Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica i da su navodno bili članovi zločinačke organizacije “Škalljari”. Pored toga, oni povezuju slučaj dvostrukog ubistva na Krfu sa slučajem s početkom godine u Vari.

Podseća se da su tada ubijeni Igor Đedović i Stevan Stamatović, bili su “vođe” “Škaljara” i prijatelji ubijenog Kožara juče u Halikouni na Krfu.

Kriminalna istorija ubijenih:

Kožar je bio uhapšen sa grupom optuženom za ubistvo Slavoljuba Sćekića, navodno vođe druge kriminalne organizacije.

Takođe je osuđen na šest godina i deset meseci zatvora zbog tri eksplozije u hotelu Splendid u Bečićima i zbog ucenjivanja srpskog biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela.

U toku je policijska operacija u Halikounasu, na području Kanouli.

Prema prvim informacijama dvoje ljudi, turista, su mrtvi. Pronađeni su u automobilu.

Prema informacijama grčke policije: „Danas popodne pronađena su dvojica stranaca u vozilu, na parkingu kuće, na području Južnog Krfa, smrtno ranjena vatrenim oružjem.

Preliminarnu istragu provodi Uprava za sigurnost Krfa.