10 mesta na svetu koje je zabranjeno posetiti

6. Grobnica Kin Shi Huang, Kina

Bez obzira kako lepo izgleda, uopšte ne biste trebali biti u blizini ove lokacije. Postoji vojska ratnika izrađenih od gline, koja po lefendi štiti grobnicu Kin Shi Huang, koji je izdahnuo 210. pne. Vlada želi da održi poštovanje prema ovoj grobnici i na taj način obezbeđuje da se niko ne približi lokaciji.

 
Grobnica Kin Shi Huang, Kina

7. Pećine Lascaux, Francuska

U ovom kompleksu pećina, smeštenoj u severozapadnoj Francuskoj, živi 600 parietalnih zidnih slika. Slike predstavljaju prvenstveno velike životinje, a starost slika procenjuje se na oko 17.000 godina. Međutim, od 2008. godine, pećine su potpuno zatvorene za javnost nakon pojave štetnih gljivica.

 
Pećine Lascaux, Francuska

8. Tvrđava Bhangarh, Indija

Kaže se da je to ukleto mesto. Neki ljudi čuju zvonjavu ženskih štikli, dok drugi vide fantome kako prelaze iz jednog ugla u drugi. Zbog ukletih priča, vlada je zabranila ljudima da je posećuju, nakon zalaska sunca.

 
Tvrđava Bhangarh, Indija

9. Ostrvo Poveglia, Italija

Ovo ostrvo se nalazi između Lida i Venecije i zabranjeno je posećivanje turista. Tu su nekad proterivane žrtve kuge. Kaže se da je to jedno od najukletijih mesta širom sveta, jer na 50% njegovog tla još uvek postoje ostaci ljudi.

 
Ostrvo Poveglia, Italija

10. Ostrvo Bouvet, Norveška

Ovo nenaseljeno vulkansko ostrvo važi za jedno od najudaljenijih na svetu, usred Južnog Atlantskog okeana i poznato po oštroj klimi i terenu. Svega 49 kvadratnih kilometara ukupnoima ovo ostrvo, 93 posto Bouvet-a pokriveno je grandioznim glečerom – a usred ostrva neaktivni vulkanski krater ispunjen je blistavim ledom. sa svojom oštrom klimom i ledenim terenom, poseta ostrva koje oduzima dah nesumnjivo je izazov.