GRNews

GRNews

Panatinaikos - Baskonja 100-68 - Ovo je Pitinova ubitačna četa!

gate 13

Pitinovo doba započelo je na najbolji način na stadionu OAKA. Panatinaikos je razbio Baskonju sa 100-68 armiranom odbranom i ubitačnim napadom! Neverovatno oslobođen je bio, Džimi Fridet!

Ugodno i dominirajuće!

Ove reči odslikavaju ono što je Panatinaikos Rika Pitina predstavio na OAKA parketu! “Zeleni” su sejali strah i trepet pod vođstvom američkog trenera. Element koji je nedostajao u većini ovogodišnjih utakmica Euro Lige, odbrana, igrači “deteline” igrali su je kao vukovi i ni u jednom trenutku nisu dozvolili Baskonji da zapreti.

Sjajni igrač na meču bio je niko drugi do Džimi Fridet, koji je bio najbolji igrač u ovoj utakmici. Činilo se da je Amerikanac nezadrživ više nego ikad, prvi put je ostao na parketu duže od 28 minuta! Od trenutka kada je pronašao svoju psihologiju, nije imao problema da povuče celu ekipu i zapali OAKA. Sveukupno je utakmicu završio sa 21 poenom uz 4/12 dvojke, 4/5 trojke, 1/1 bacanja, 5 asistencija, 4 skoka, 1 ukradenu loptu i samo 1 grešku. Neverovatni Nik Kalatis je za 25:39 ostvario 12 poena, 9 asistencija i 6 skokova.

Pitino je uveliko otvorio rotaciju, iskoristio je sve igrače koji su imali 13/28 trojke i još jednom odličan procenat šutiranja slobodnih bacanja 93% (13/14). Panatinaikos je sad na 6 mestu sa odnosom pobeda i poraya 7-4!

Utakmicu je obeležio i transparent podrške albanskom narodu u teškim trenucima koje preživljava posle katastrofalnog zemljotresa. Najžešći navijači iz GATE 13 su napisali na transparentu podrške sledeće: “Bol i solidarnost … granice ne poznaju, podrška albanskom narodu”!!

gate13 albanija