GRNews

GRNews

Grcki portali bruje - Nasilni Erdoganovi telohranitelji maltretiraju gradjane Beograda dok srpska policija cacka nos

Vest da se turski telohranitelji bahato ponasaju u centru glavnog grada Srbije je objavljena skoro u svim medijima Grcke. Neverica da se u jednoj suverenoj drzavi desavaju takve stvari se vidi u naslovima grckih portala.

Tokom jucerasnje posete supruge predsednika Turske Emine Erdogan turskoj ambasadi, u jednom kafeu u blizini doslo je do koskanja obezbedjenja prve dame turske sa gostima i konobarom lokala.

Naime, prema nezvanicnim informacijama, obezbedjenje Emine Erdogan, naoruzano dugim cevima, uslo je u obliznji kafic u Krunskoj ulici, u Beogradu, kako bi procenili bezbednosnu situaciju u tom delu grada, povodom posete visokih zvanica.

Medjutim, nekoliko gostiju i jedan od konobara zabranili su im ulazak, rekavsi im da ne zele da naoruzani ljudi ulaze u lokal.

Ubrzo je, kako kazu ocevici, nastala svadja izmedju naoruzanog obezbedjenja i gostiju kafica.

Pripadnici turske bezbednosne sluzbe, potom su pozvali sefa obezbedjenja ambasade koji je kontaktirao srpsku policiju, a ocevici tvrde i da su jedan gost i konobar, koji su se pobunili zbog ulaska obezbedjenja, na kratko privedeni u zgradu beogradske policije, odakle su pusteni posle kraceg razgovora i legitimisanja.

Ovde  u Grckoj takve stvari su nemoguce. Ambasadori i diplomatsko osoblje u Atini jako pazi sta izgovara prilikom intervjua i davanju misljenja. Gradjani Grcke izlaze vrlo brzo na proteste ako protumace u diplomatskim izjavama i najamanju iskru mesanja u unutrasnje stvari svoje zemlje.

Naslov ovoga teksta je izasao iz komentara jednog citaoca, koji rekao da dok turski telohranitelji se bahate Beogradom, srpska policija cacka nos. Povezao je ne reagovanje policije u ovom slucaju, sa strajkom beogradskih taksista. Vise dana taksisti glavnog grada blokiraju ulice, dok policija iz politickih razloga ne reaguje, tj. cacka nos!!