GRNews

GRNews

Kosarkasi Srbije savladali su Grcku u finalu „Akropolis kupa”

Kosarkasi Srbije savladali su Grcku pred prepunim tribinama OAKA (18.000 Navijaca) stadiona, u finalu „Akropolis kupa” i najavili dobru formu pred Svetsko prvenstvo koje počinje 31. avgusta.Izabranici Aleksandra Djordjevica su slavili nakon produžetka 85:80, a prije Helena bili su bolji i od Turske i Italije.

Srbija je u finalnom mecu igrala bez Nikole Jokica, koji je odmarao, ali je i u njegovom odsustvu imala dovoljno klase – briljirali su Bogdan Bogdanović (28 poena) i Nemanja Bjelica sa 18 koševa i 14 skokova.Treba istaci da u grckom timu se nije nalazio jedan od najboljih plejeva Evrope Slukas , koji je povredjen.Helenima je nedostajao i iskusni igrac Papanikolaou, tako da se ne moze izvuci iz ovog prijateljskog meca siguran zakljucak o pravom odnosu snaga.

Grci su u svom sastavu imali i zvanicnog MVP NBA Giannis Antetokounmpo kao i njegovog brata Tanasisa koji je buduci clan Milwaukee Bucks.
Na ovu fantasticnu sportsku predstavu pala je senka ozbiljne povrede Janisa Atineua!
Ova utakmica je bila zadnja pripremna pred njihov odlazak na SP u Kinu.
Svi obozavaoci kosarke ce po svemu sudeci imati priliku da gledaju mozda i najjace Svetsko Prvenstvo u istoriji ovoga sporta.