Umro je poznati američki glumac Brian Dennehy, slavni šerif iz Ramba

Glumac Brian Dennehy

Ćerka Elizabeth Dennehy, takođe glumica, je objavila da nije još jedna žrtva COVID-19, već je preminuo prirodnom smrću.
Poznati glumac Brian Dennehy (81) umro je juče. Neprijatnu vest objavila je njegova ćerka Elizabeta.

Rođen je 9. jula 1938. godine u Bridgeportu u Connecticutu. Studirao je na Columbija Univerzitetu u Njujorku. Njegova prva filmska pojava bila je 1977. godine u filmu “Looking for Mr. Goodbar“.

1982. godine pojavio se zajedno sa Silvesterom Stalloneom u “Rambo: Prva krv“.

1983. glumio je u trileru “Zločin u parku Gorki“, dok je u trileru “Smrtonosni efekti” (1986) glumio zajedno sa Brajanom Braunom.

Brian Dennehy

1987. glumio je teško bolesnog budućeg arhitekta Craclaita u filmu „Trbuh arhitekte“ Petera Greenavaia

Iz filma “Best Seller” (1987) sa Jamesom Voodsom.

 

Venčao se za Judith Chef prvi put 1959. godine. Nakon razvoda 1974. godine, 1988. se ponovno venčava sa Jennifer Arnott. Iz prvog braka imao je troje dece.
Dobitnik je jednog Zlatnog globusa, dve Toni nagrade i imao je šest nominacija za nagradu Primetime Emmy, uz brojne druge nagrada. Dobio je priznanje za ulogu Šerifa Willa Teaslea u filmu Rambo First Blood (1982), koja ga je i proslavila. Dennehy je ostvario uloge u više od 100 filmova.

Kad je napunio 21 godinu, prijavio se u vojsku i služio je četiri godine kao marinac. Nakon što je napustio vojsku, upisuje se na Univerzitet Columbia sa stipendijom za američki fudbal. Ali onda je prešao na Yale gde je diplomirao kao dramski glumac.

Od Dennehya se oprostio glumac Sylvester Stallone, sa kojim je zajedno glumio u prvom delu Ramba.

“Veliki glumac Brian Dennehy preminuo je. Jednostavno, bio je sjajan glumac. Takođe je bio vijetnamski veteran i pomogao mi je mnogo u izgradnji lika Ramba. Svet je izgubio velikog umjetnika”, poručio je Stallone na Instagram profilu.