Na današnji dan 27. marta 1984. godine, objavljena je pesma Sindi Loper "Time after time"

Sidni Loper

Pesma Sindi LoperTime after time” objavljena je 27. marta 1984. godine i bila je njen najveći hit, ali i jedna od najpoznatijih balada 80-ih.
Bila je glavni hit američke pevčice i do danas je prodata u 17 miliona primeraka.

Uvrštena je na njenom albumu “prvencu”, She’s so Unusual i ujedno njenom najprodavanijem albumu.

Pesma je bukvalno ušla u album u poslednjem trenutku. Producent Rick Chertoff želeo je još jednu snažnu numeru koja će uokviriti Girls Just Want To Have Fun, She’s Bop i All Through The Nigh, koje su bile namenjene da izađu kao singlovi.

 

Tada tridesetogodišnja Sindi Loper, sa svojim melodičnim glasom i modernom pank prezentacijom, prisetila se jednog od svojih omiljenih filmova naučne fantastike, Time After Time, koji je govorio o Vremenskoj mašini Herberta Velsa.

Tako je pronađen naslov pesme. Kompozitor Rob Hajman seo je za klavir i napisao gotovo detinjastu melodiju, sa tri note. Tekstovi prilagođeni muzici govore o izgubljenoj ljubavi, čega se pevačica priseća iz svoje prošlosti.

Tako je rođena pesma “Time after time“, jedan od najvećih hitova u poslednjih tridesetak godina širom sveta, kou je adaptiralo 97 umetnika, ali džez verzija Majlsa Dejvisa dala je pesmi naručitu vrednost.