Lockdown u Grčkoj - Zatvaraju se sve škole širom zemlje na dve nedelje

Škola

Obrazovanje na daljinu predlažu stručnjaci za zarazne bolesti širom zemlje.
Horizontalno zatvaranje škola u celoj Grčkoj, na svim nivoima, vladi predlaže Komitet zaraznih bolesti.
Prema najnovijim informacijama otvaranje trgovine na malo 22. marta preispituje Krizni štab stručnjaka i to samo putem “click away“.


Komitet eksperata tokom svog sastanka takođe je predložio strogi karantin i uvođenje u tzv. “Crvenu zonu” sledeće oblasti: Evritania, Halkidiki, Kilkis i Lezbos, kao i za opštine Janina, Mecovo, Katerini, Skiatos i Hanja.


Takođe, prema informacijama, stručnjaci Komiteta eksperata, imajući u potpunosti pred sobom “crnu epidemiološku sliku” i za oblast Atike i za teritoriju koja je većim delom u dubokom crvenom, prema informacijama sugerišu da će se lockdown nastaviti do kraja marta.


Podaci o stotinama hospitalizacija u bolnicama, posebno u Atici, naveli su stručnjake da daju negativan odgovor na bilo kakvo pominjanje, ublaživanja postojećih mera.

 

Sastanak specijalista za zarazne bolesti odvijao se u atmosferi građanskog rata, nakon intervjua gospođe Anastasije Kotanidou, gde je izjavila da umor Komiteta eksperata može dovesti do pogrešnih odluka.
Gospođa Kotanidou kao jedan od eksperata je pokušala danas da se “opravda”, izjavljivajući da su njene reči parafrazirane, ali to nisu prihvatili drugi stručnjaci.

Bila je žestoko kritikovana zbog onoga što je rekla, jer je bila „okrivljena“ da je rečima o umoru Komiteta eksperata izazvala reakciju građana, koji su isto tako umorni i siti svega.