GRNews

GRNews

Finale kupa Grcke PAOK-AEK

Godinu dana nakon proslogodisnjeg finala, PAOK i AEK ponovo se susrecu na OAKA stadionu.

Fudbalska sezona 2018-2019 , zatvara se veceras na Olimpijskom stadionu u Atini , trecim finalom u poslednje 3 godine izmedju ekipa na cijem se amblemu nalazi vizantijski grb sa dvoglavim orlom.

Po drugi put u nekoliko godina, finale ce se odrzati bez prisustva navijaca na tribinama.Posto je i ovaj put vlada posle izjave policije,da ne moze garantovati bezbednost, odlucila da se derbi igra bez prisustva navijaca.

Za PAOK je ovo velika prilika da se upise u istoriju zlatnim slovima, jer nakon prvenstva koje je osvojio bez poraza sada u mogucnosti da po prvi put osvoji dupli krunu.Za AEK, osvajanje Kupa ce biti pravi balzam u godini koja je pocela sa toliko snova i evoluirala u pravu nocnu moru.
Kako god bilo danas ce biti ispisana istorija , da se prvi put u Grckoj koristi VAR tehnologija sa stranim sudijom (posto veliki grcki timovi u svojim derbijima nemaju poverenje u domace sudije)!!
Prosog leta posle 43 godine imali smo prvi put inostranog sudiju na finalu kupa ,Spanac Borblanc, koji je otvorio put dolasku evropskih sudija u ovogodisnji sampionat.
Veceras u finalu cemo po prvi put imati nemacke sudije i VAR u istom trenutku.

Izbor Mela Pereire (sef sudijske organizacije Grcke , kojega je postavila FIFA i UEFA zbog nepoverenja u Grcku Fudbalsku Organizaciju) je sledeci : glavni sudija , Nemac Felik Zvierre (međunarodni sudija), pomocnici isto Nemci , Torsteen Schiffner i Marko Akhmuller . Cetvrti sudija ce Nemac Sven Jamplonski, dok ce iz iste zemlje biti VAR operateri, Saša Szemgeman i Mark Bors. Posmatrac je Liff Lindberg.

Susret pocinje u 20 i 30 casova,po lokalnom vremenu.

Treba istaci da se vec nekoliko dana u Atini i drugim krajevima Grcke zakazuju tuce izmedju navijaca ova dva tima , uz upotrebu kamenica,motki,nozeva i Molotovljev koktela.Policija je do sada uhapsila vise desetina navijaca