Džeko: "Apsurdno je da se može trenirati u parku, a ne u našem centru Trigoria"

Edin Džeko Grčka

Džeko: “Apsurdno je da se može trenirati u parku, a ne u našem centru Trigoria”

Edin Džeko izrazio je negodovanje odlukom italijanske vlade da dozvoli pojedinačno treniranje u parkovima, ali ne u timima za treniranje u timu.

Nakon protesta Fonsece i Pelegrinija, drugi važan član Rome rešio je da istakne svoje protivljenje planu italijanske vlade za zaustavljanje koronavirusa, koja omogućava individualni trening u parkovima od narednog ponedeljka, ali zabranjuje vežbanje u fudbalskim sportskim centrima.

“Smatram apsurdnim da mogu trenirati u parkovima, a ne u Trigoriji, mestu gde bi Romi pružili veću sigurnost i zaštitu svima”, rekao je kapiten Rome odgovarajući na pitanja obožavatelja na Instagramu.

“Kaže se da fudbaleri zarađuju mnogo novca, ali puno ljudi je zaposleno u ovom sportu, a ne samo fudbaleri i oni žive samo od plate.

Ne bi trebalo da pričaju samo o našim zaradama, to nije poenta. Slažem se sa Acerbijem i Immobileom, najsigurnije mesto za nas igrače je na terenu. “

Kroz svoj Instagram nalog, Džeko je takođe otkrio da su „Chiellini, Coulibali, Scriniar i Acerbi najjači odbranbeni igrači koje sam sreo u Seriji A“, dok je u vezi s činjenicom da je on sada kapiten u Romi rekao:

“To je nešto što me ispunjava ponosom, nakon tako važnih lidera poput Tottija, De Rossija i Firenze. To znači da sam dobro radio i potrudiću se da, osim mene, budu ponosni na tim i naši navijači, uvek ću pokušati da ih učinim sretnim”.