Đokovićevo otkriće - Bio sam spreman da napustim tenis

Novak Đoković Tenis

U sklopu dnevnih emisija uživo koje je Novak Đoković prenosio na Instagramu, on otkriva aspekte svoje karijere koje nikada u prošlosti nije spominjao u intervjuima. Jedna od njih je sledeća neverovatna priča.

Srpski teniser, broj 1 na svetskoj ATP rang listi i nosilac 17 Grand Slam titula, bio je samo jedan korak od napuštanja tenisa pre otprilike 10 godina, zahvaljujući povećanom pritisku koji je osetio od dela sveta i medija.

Nole se smatrao next big thing u svetskom tenisu nakon osvajanja Australian Opena 2008 i sve su oči bile uperene u njega kad god je igrao.

Međutim, nije se osećao ugodno zbog toga. Nakon poraza u četvrtfinalu Roland Garosa 2010, kako je otkrio, umalo je odustao od tenisa. Srećom, svima nama je pružio poslednju šansu u sezoni 2011. Ostalo je istorija…

Detaljno šta je rekao:

„Zaista nisam video zašto treba da nastavim da igram na visokom nivou. Želeo sam da napustim sport.

Doživeo sam vrlo težak poraz u četvrtfinalu Roland Garosa 2010. od Jrgena Melzera. Vodio sam 2-0 u setovima, ali uspeo sam da izgubim. Odmah posle meča sam plakao.

Želeo sam da napustim tenis. Stvari mi nisu išle na ruku, a ljudi su me previše pritiskal. Bili zahtevni prema meni. Taj pritisak bi me umorio i pre nego što bih izašao na teren.

Bilo mi je teško upravljati svojim emocijama i više puta sam se psihički slomio. Nisam se osećao slobodnim igrati tenis koji znam i bio sam vrlo blizu da napustim ono što sam do tada gradio i odustanem od tenisa.

Srećom, nisam to uradio. Ali verujte mi, bio sam blizu tome. Činjenica da sam 2011. osvojio tri od četiri Grand Slama igrala je veliku ulogu. Da nisam imao tako uspešnu godinu, verovatno bih odlučila da odustanem”.