Kako su Grci nekada dočekivali "Lažnog cara Šćepana Maloga"

Pamela Anderson i Crnogorski Princ Stefan Čarnetić

Naravno ne radi se o istorijskoj ličnosti Šćepanu Malom već o lažnom crnogorskom princu i srpskom nasledniku Stefanu Černetiću.

Uspeo je da prevari sve.

Bila su mu otvorena sva vrata svetskog visokog društva praveći se da je nepostojeći princ.

Bio je uveren da je potomak Konstantina Velikog, Paleologa i kako piše na svojoj web stranici, imaao je sledeće titule – “Princ Crne Gore i Makedonije, Srbije, Albanije i Vojvodine“. U podnaslovu čak pominje careve „Carigrada, Rumunije i Grčke“ sa kojima je povezan … nasledstvom!

Negovo putešestvije su opisali svi svetski mediji.

Putovao je Evropom u crnom mercedesu sa crnogorskim zastavama i lažnim kraljevskim oznakama.

 
 
Lažni car Crnogorski princ Princ Stefan Čarnetić

Na svojoj web stranici LINK i društvenim mrežama neprestano je objavljivao fotografije plavokrvnih – poput princa Alberta od Monaka – aristokrata iz najpoznatijih evropskih kuća – poput Savoje, Hapsburga, Hohenzolerna – glumaca, poznatih sportista.

Nije propuštao prijeme koje su organizovale prave kraljevske porodice, upoznao je kardinale i pravoslavne episkope. Ima i fotografiju sa grčkim Arhiepiskopom Jeronimom, kao i sa sestrom bivšeg grčkog kralja Konstantina, Irenom.

 

 
 

Družio se i sa mnogim svetski poznatim sportistima. Ovde ga vidimo na slici sa proslavljenim teniserom Novakom Đokovićem.

 
 
Đoković i Crnogorski princ Princ Stefan Čarnetić

Gradonačelnik italijanskog grada Monopolija Emilio Morani priredio je prijem u njegovu čast, nedugo nakon što je Černetić obećao da će promovisati poslovne planove za to područje. “Jedino što me teši”, rekao je gradonačelnik, “je što nisam jedini kojeg je prevario.”

 

“Princ“ je bio toliko uverljiv da je uspeo da Pamelu Anderson spusti na kolena ispred sebe da joj dodeli titulu „vojvotkinje“ na zvaničnoj ceremoniji u Đenovi. Mač joj je prebacio preko ramena, kao i njenim sinovima, Brandonu i Dilanu, kojima je dao titulu viteza!?

“Njegovo veličanstvo me je zaista počastvovalo i zahvalna sam i uzbuđena zbog njegove velikodušnosti“, rekla je glumica tada.

Kao da to nije bilo dovoljno, imao je i počasnog konzula, koji je putovao u Evropu kao ambasador u „Kraljevskom parlamentu Crne Gore“. Zove se Maurice Andreoli, i poput Černetića je apsolutno … lažan.

 
Pamela Anderson Crnogorski princ Princ Stefan Čarnetić odlikovanje

Černetić, koji je rođen u Italiji, a živi u Torinu, izazvao je interes vlasti prošlog jula, boraveći nekoliko dana bez plaćanja u luksuznom italijanskom odmaralištu Fasano. Sastao se sa biznismenima i političarima, ali kada ga je hotel zamolio da plati, uputio ih je na Makedonsku Ambasadu u Rimu. Odgovor koji su dobili bio je: „Ne šaljite nam račune, mi nemamo princa i sigurno ga ne delimo sa Crnom Gorom“.

Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova je obavešteno o tom pitanju i pokrenulo je istragu.

Konačno, godinu dana kasnije, italijanska policija upala je u domove lažnog crnogorskog princa i njegovog lažnog ambasadora i pronašla lažne pasoše – uključujući i diplomatske – sa lažnim naslovima i medaljama „Kraljevskog parlamenta Crne Gore“, pa čak i … pečatom. Kao što je policajac rekao „videli smo mnogo toga, ali tako nešto, prvi put“.

Pored svih skandal samoprozvani „princ Crne Gore i Makedonije“ Stefan Černetić pojavio se 2019g. u grčkom gradu Seres, tačnije u Strimonohoriju. Princ je tamo tada učestvovao u proslavi, jer otuda je poreklom njegova supruga Haroula. U stvari, „princ“ Stefan se popeo na pistu sa suprugom i plesao “Pontijaka” sa meštanima.

 

Video dobrodošlice princu u Grčkoj:

 
 

U razgovoru sa grčkim novinarima pre više od dve godine je izjavio: “Sve su to lažne vesti crnogorskih vlasti koji me ne priznaju. Nikada u životu nisam imao problema sa pravdom. Ovo je politički problem crnogorske vlade, pokušavam da budem prijatelj s njima, ali oni ne žele da me prihvate. Sudija u Italiji je odmah shvatio da su to “lažne vesti”, da sam pravi ambasador Ujedinjenih nacija, sa legalnim diplomatskim pasošem. Ništa se nije dogodilo, nikada nisam uhapšen”.

Princ pleše  Pondijaka u grčkom gradu Seres:

 

 
 
 

Tada je još izjavio da je njegov prapradeda izgubio krunu nakon pada Carigrada, gde je Konstantin Paleolog, takođe srodnik, ubijen dok se junački branio i oseća se kao njihov naslednik. „Moja porodica potiče od Angelosa Komnina Palaiologa, stare carske porodice iz Vizantije. Takođe moja baka, majka mog oca, bila je princeza Laskari iz Soluna. Dakle, sa obe strane imam grčku krv, nažalost još uvek nemam sposobnost da govorim grčki, ali nadam se da ću u budućnosti vrlo brzo naučiti ovaj prelepi jezik “.