Rakel Velč napunila je 80 godina - Bila je seks simbol više od 20 godina

Rakel Velč

Bila je seks simbol više od 20 godina 60-ih i 80-ih i jedna od najlepših žena svog vremena, a danas, ostajući šarmantna, navršava 80 godina.

Danas, kad bi bila u njenim najboljim godinama, možda bi bila idealna za filmove o superherojima koji se sada snimaju u serijama, pošto je u mladosti imala ceo „paket“. Lepa, atletski građena, dinamična, seksi i iako ne naročito visoka (1,68) uspela je svojim živahnim prisustvom da popuni ekran.

 
Rakel Velč1

Lepota

Rakel Velč rođena je 5. septembra 1940. u Čikagu od oca Bolivijanca, očigledno krivog za njenu egzotičnu lepotu i majke Amerikanke. Loši odnosi među njenim roditeljima dovela je mladu Rakel u težak položaj i jedini izlaz iz stvarnosti bilo je njeno bavljenje plesom i pozorištem. Od malih nogu, oko 16-te godine, počela je da učestvuje na takmičenjima za lepotu i njeni uspesi na tim takmičenjima otvorili su joj put ka zvezdama.

Holivud i uloge … bikini

Brzo se venčala i dobila dete. Radila je kao model, a nakon drugog deteta razvela se i preselila u Los Anđeles kako bi ostvarila svoj san o glumi. Holivudski producenti su odmah prepoznali njenu lepotu i poklonili joj seksi role, uprkos njenim naporima da se dokaže kao kvalitetna glumica. Ali nije mogla da odbije „bikini uloge“ jer je morala da odgaja dvoje dece.

 
 

Na listi najlepših

Njen uspeh i priznanje stigli su relativno brzo kada se pojavila u Don Safijevom fantastičnom filmu „1.000.000 godina pre nove ere“, gde je glumila primitivnu ženu plave kose, oblina i impresivnog, za to vreme, bikinija, napravljenog od životinjske kože. Postala je poznata, uglavnom sa reklamnog plakata i ušla na listu najlepših žena na bioskopskom platnu.

##Olivija de Hevilend: Poslednja preživela glumica iz filma “Prohujalo sa vihorom”##

Uspesi

Njena karijera je bila u usponu, ali sa jednodimenzionalnim ulogama seksi, eksplozivne i dinamične heroine, sa bogatim dekolteom, kada nije nosila bikini. 1967. igraće Anthony Françoise u filmu The Costa del Sol Spy, praćen sa dva vesterna, prvi 1968. sa Džejms Stjuartom (“Bandolero”) i drugi naredne godine sa Bert Rejnoldsom  (“The 100 rifles”). Takođe će glumiti sa Frenkom Sinatrom u trileru “In the Footsteps of Crime” i u komediji “Two Incredible Reverends” sa Piterom Seilersom.

 
 

Zlatna sfera

Prvi put je prepoznata kao više od lepe devojke savršenog tela 1973. godine, kada je glumila Konstancu u drami Ričarda Lestera „Dartanjan i tri musketara“, pored tri zvezde tog vremena Olivera Rida, Majkla Jorka i Ričarda Čemberlena. Osvojila je Zlatni globus, pošto je pored šarma pokazala i svoje glumačko umeće, čak i kao komičarka. Još jednom je nominovana za Zlatni globus. Bilo je to 1987. godine kada je konačno glumila u drami “Pravo na smrt”, glumeći ženu koja je patila od teške bolesti i po izgledu nije bila ni nalik ženi koja je krala srca muškaraca.

Snažan karakter

Osamdesetih godina njena karijera je krenula silaznom putanjom, ali aktivna Rakel, umesto da krene stopama Džejn Fonde, sa svojim aerobikom i seksi bodijima, krenula je sa snimanjem video traka, predstavljajući alternativni i inovativni način treninga zasnovan na jogi i zdravoj ishrani, dok se kasnije prebacila na područje kozmetike.

Danas Rakel Velč još zadržava svoj šarm, privržena porodici, kako je oduvek želela, priznaje da ne bi mnogo uradila bez svog lepog izgleda, ali istovremeno dokazujući da je imala um i karakter, jer bez ijednog skandala uspela je da preživi u surovom i često neljudskom svetu Holivuda.