Verovali Ili Ne

Pokušajte da stavite aspirin u veš mašinu - Rezultati će biti neverovatni

Ako stavite aspirin u neoprani veš desiće se čudo!

Čak i sa najboljim deterdžentima i programima u modernim mašinama za pranje veša, vrlo je teško održati odeću u beloj boji. Srećom postoji rešenje i verovatno ga već imate u ormariću za lekove, aspirin!
Zvuči čudno, ali uspeva!

Čak i ako koristite deterdžente za veš koji obećavaju da će bela odeća ostati sasvim bela, ne možete se osloboditi sivih i žutih tragova na pazuhu. Sa svakim pranjem bela odeća postaje sve više dosadna i siva. Kako to možemo zaustaviti? Vrlo je jednostavno. Sve što vam treba je pilula koju verovatno već imate u ormariću za lekove. Sve što treba da uradite da bi odeća bila bela je da uzmete pet tableta aspirina od 325 miligrama.

Stavite tablete u veliku posudu ili lavor sa mlakom vodom i pustite da se rastvore. Mešajte vodu sa aspirinom dok se potpuno ne rastvori. Da biste bili sigurni da se tablete brže rastvaraju, možete ih i iseckati pre nego što ih bacite u vodu. Zatim stavite “mutno” belu odeću u lavor i pustite da se namače osam sati. Takođe možete staviti malo aspirina u mašinu za pranje veša, ali u lavoru ćete imati bolje rezultate. Nakon što ostavite odeću da se natapa, trebalo bi da je operete u mašini za pranje veša kao što činite uobičajeno.

Želite da naučite kako da održavate boju tamne i obojene odeće, a da ne izgubi originalnu boju? Idite na sledeću stranicu radi korisnog saveta koji zahteva crni biber!