Ostrvo Onazisa ponovo postaje najlepsi zemaljski raj

Zeleno svetlo za ulaganje ruskog tajkuna Ribolovljeva, na ostrvu Skorpio dao je centralni savet za koriscenje javne imovine.

Na sastanku “Saveta Centralne Uprave” za eksploataciju javne imovine koja je održana danas, u Ministarstvu Eonomije i Razvoja kojim predsjedava sekretar za strateske i privatne investicije gospodin Lois Lambrianides i uz ucesce relevantnih generalnih sekretara ministarstava okoline i energetike, turizma i infrastrukture , jednoglasno je usvojen nacrt predsednickim dekretom prostorni plan investicija “VIP Exclusive Club” na Skorpiosu.

Prostorni plan definise koristenje zemljista i gradjevinske propise (ESCHASE) investicione strategije, koji ukljucuje hotel sa 5 zvezdica sa 60 kreveta , multi-sportski objekat, bazena , spa centra , modernizaciju i prosirenje luckih kapaciteta , amfiteatar , heliodrom, poljoprivrednu farmu i jahacku arenu implementiranih u povrsinu od 830 jutara.

Ova investicija ima budzet od 165 mil. eura, a ocekuje se da ce zaposliti 120 ljudi u svom poslovanju i visestruke tokom izgradnje projekta.
Skorpios , poznato ostrvo u blizini Lefkade je kupio 1963. godine Aristotel Onassis, za tadasnjih vise od 3 miliona dolara.

Pet punih godina on je trosio trud i novac da zasadi vise hiljada stabala (od kojih je većina dosla iz inostranstva, sorte koje nisu postojale u Grckoj), i da napravi rajski vrt sa retkim cvecem i biljkama tipicne za Grcku. Između ostalog utrosio je tone i tone peska da bi napravio plaze po svojoj zelji. Takodj je i izgradio male bungalove , i dao ovom malom ostrvu lik bozanstvene lepote.
Međutim nakon smrti njegovog sina Aleksandra (1973), a zatim i Aristotela (1975) radovi su prekinuti . Izgubljeni sjaj vracen je nakon vise godina sa poznatim zabavama Aristotelove kcerke,Kristine Onazis. Nakon njene smrti 1988. godine, kcerka Atina ce postati jedini naslednik bogatstva Onazisa .

Od proleca 2013. godine, Skorpion pripada Ekaterini Ribolovljev, cerki ruskog tajkuna Dmitrija Ribolovljeva koja je za njega dala Atini Onazis vise od 100 miliona eura.

skorpios