Onazisovo ostrvo ponovo postaje najlepši zemaljski raj

skorpios

Zeleno svetlo za ulaganje ruskog tajkuna Ribolovljeva, na ostrvu Skorpios dao je centralni savet za koriscenje javne imovine.
Na sastanku “Saveta centralne uprave” za eksploataciju javne imovine, jednoglasno je usvojen nacrt predsedničkim dekretom prostorni plan investicija “VIP Exclusive Club” na Skorpiosu.
Prostorni plan definiše koristenje zemljišta i gradjevinske propise (ESCHASE) investicione strategije, koji uključuje hotel sa 5 zvezdica sa 60 kreveta , multi-sportski objekat, bazena , spa centra , modernizaciju i prosirenje lučkih kapaciteta , amfiteatar , heliodrom, poljoprivrednu farmu i jahačku arenu implementiranih u povrsinu od 830 jutara.

Ova investicija ima budžet od 165 mil. eura, a očekuje se da će zaposliti 120 ljudi u svom poslovanju i višestruko više, tokom izgradnje projekta.
Skorpios , poznato ostrvo u blizini Lefkade je kupio 1963. godine Aristotel Onassis, za tadasnjih više od 3 miliona dolara.

 

Mapa ostrva Skorpios

 

Pet punih godina on je ulagao trud i novac da zasadi više hiljada stabala (od kojih je većina došla iz inostranstva, sorte koje nisu postojale u Grčkoj), i da napravi rajski vrt sa retkim cvećem i biljkama tipične za Grcku. Između ostalog utrošio je tone i tone peska (neki kažu sa sa plaža severne Afrike) da bi napravio plaže po svojoj želji. Takođe je i izgradio male bungalove , i dao ovom malom ostrvu lik božanstvene lepote.
Međutim nakon smrti njegovog sina Aleksandra (1973), a zatim i Aristotela (1975) radovi su prekinuti . Izgubljeni sjaj vraćen je nakon više godina sa poznatim zabavama Aristotelove kćerke,Kristine Onazis. Nakon njene smrti 1988. godine, njena kćerka Atina ce postati jedini naslednik bogatstva Onazisa .
Od proleca 2013. godine, Skorpios pripada Ekaterini Ribolovljev, ćerki ruskog tajkuna Dmitrija Ribolovljeva koja je za njega dala Atini Onazis vise od 100 miliona eura.