Milionske donacije poznatih ličnosti za ljude pogođene epidemijom koronavirusa

donacija

Kristiano Ronaldo izdvojio je deo svog bogatstva za borbu protiv koronavirusa. Međutim i druge poznate ličnosti pokazuju veličinu duše …

Čovek mit! Kristiano Ronaldo (35) je – kao i mnogi drugi u ovom trenutku je u karantinu zbog koronavirusa. Međutim, sve ovo vreme ne sedi besposleno: svoje hotele je pretvorio u klinike! Dva hotela sa četiri zvezdice, u vlasništvu Madeire i Lisabona, osmišljena su da služe kao privremena hitna bolnička odeljenja tako da pacijente sa koronavirusom mogu tu besplatno pregledati i lečiti. Troškove preuređenja, lekara i osoblja za negu pokriva sam profesionalni fudbaler iz svog džepa. Zaslužuje poštovanje!

Ali i druge sportske zvezde koriste svoje bogatstvo da pomognu svojim sugrađanima: 32-godišnji NBA igrač Stephen Curri i njegov tim Golden State Varriors donirali su milion dolara. Svrha donacije je da finansijski pomogne zaposlenima na stadionu koji se suočavaju sa smanjenjem svojih prihoda usled epidemije koronavirusa.

Pored sportskih legendi i druge poznate ličnosti doniraju velike sume: 26-godišnji kanadski pevač i muzički producent Justin Bieber sredinom februara dao je donaciju u nepoznatom iznosu za borbu protiv koronavirusa i kanadski glumac Ryan Reynolds (43) i njegova supruga glumica Blake Liveli (32) se takođe donirali svako po pola miliona dolara za Feeding America i Food Banks Canada.