Merkel zove vatrogasca i on joj spušta slušalicu misleći da je farsa

Merkel

Kad je vatrogasac Andre Musvik podigao slušalicu telefona, jedna gospođa mu je rekla da je Nemački Kancelar, on je mislio da je to farsa i jednostavno ju je isključio, ali ljubazno. Merkel nije odustala i pokušala je ponovo.

Kancelarka Merkel sigurno ne bi nikad pomislila da će joj spustiti slušalicu kad je pozvala dobrovoljne vatrogasce da im se zahvali za pomoć koju su ponudili u malom gradu Bergen, glavnom gradu najvećeg nemačkog ostrva Rugen.

Prošlog ponedeljka u 19 časova, oko 200 kilometara severno od Berlina, u centru vatrogasne jedinice u Bergenu, Andre Musvik se oglasio kada je zazvonio telefon, ali je, kako piše list Nordkurier, verovao da je to lokalna radio stanica. . Kako pišu novine, on je ljubazno ali odlučno rekao da trenutno nije dostupan za takve šale. A telefonsku vezu je odmah prekinuo.

Ali kancelarka Merkel nije odustala. Pokušala je drugi put. Ona je saopštila da je zaista želela da razgovara sa vatrogascima u svojoj izbornoj jedinici, pošto je od 1990. biraju za poslanika kao člana tog okruga sa oko 241.000 birača. Ovog puta kada je telefon ponovo zazvonio ceo vatrogasni tim bio je skoncentrisan a brzopleti vatrogasac je osetio olakšanje što može da popravi svoju „nepristojnost“.

Ali šta je kancelarka želela da mu kaže? Prema “Ostsee-Zeitung” saznalo se da su muškarci vatrogasne brigade, i pored negativnog testiranja na koronavirus, dve nedelje su bili dobrovoljno instalirani u vatrogasnoj službi bez prijatelja i porodice. Razlog? Želeli su da budu spremni za akciju u svakom trenutku, pošto je njihova vatrogasna služba jedan od glavnih centara za vanredne situacije i spasilačko mesto na najvećem nemačkom ostrvu.

Merkel je rekla vatrogascima da ih smatra veoma važnim i uzornim. Zatim im je, govoreći iz karantina u kojem se još nalazi, rekla da je njen prvi test bio srećom negativan, a drugi čeka, kako je Musvik rekao za “Nordkurier”.