Kostas Slukas je i zvanično igrač Olimpijakosa

Kostas Slukas Olimpijakos

Kostas Sloukas se vratio  u Olimpijakos. Crveno-beli su objavili sklapanje ugovora sa međunarodnim “Asom” koji će posle odlaska 2015. godine ponovo obući dres ovoga tima.

Kostas Sloukas (1,90) napustio je Fenerbahče posle pet godina i potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima. Podsećamo da je 30-godišnji bek bio “kaparisan” za Olimpijakos pre više od mesec dana (od 4. juna), čekajući od tada da ga turski tim pusti.

Za pet godina boravka u Istanbulu, Costas Sloukas ostavio je svoj trag, značajno pomogao Fenerbahčeu da prvi put u svojoj istoriji (2017. godine) osvoji Evroligu i – svojim opštim prisustvom u njemu – evoluiralo u jednog od najboljih igrača koji je nosio njen dres. Iz godine u godinu povećavao je svoj učinak i broj, dostigavši ove godine 11,6 poena (uz 42,2% u tri poena), 2,8 skokova i 6,1 asistencija po utakmici u Evroligi.

Njegova akvizicija sada znatno podiže nivo Olimpijakosa, u kome će koegzistirati, kao u prvom mandatu, sa Vassilisom Spanulisom, Jorgosom Printezisom i Kostasom Papanikolauom.