Korona virus: Vrtići, škole i univerziteti širom Grčke zatvoreni su na 14 dana

Korona virus: Vrtići, škole i univerziteti širom Grčke zatvoreni su na 14 dana!

„Katanac“ od sutra, od srede, i narednih 14 dana u svim strukturama svih obrazovnih nivoa (od vrtića do univerziteta)

Zatvaranje svih struktura na svim obrazovnim nivoima širom zemlje kao mera protiv širenja koronavirusa, najavio je ministar zdravlja Vassilis Kikilia.

Odluka se odnosi od vrtića do univerzitetai stupa na snagu sutra, u sredu, kako javnih tako i privatnih!

Govorio je o meri predostrožnosti koja ima za cilj da smanji širenje koronavirusa i istovremeno naglasio da će postojati posebna briga i za zaposlene roditelje i za pogođene kompanije, firme i ustanove..

Na kraju, gospodin Kikilias pozvao je da svi budu odgovorni i prisebni.

„Ova vanredna mera preduzima se iz preventivnih razloga, sa ciljem da se smanji širenje virusa u zajednici. Posebna pažnja će se pružiti se zaposlenim roditeljima maloletne dece kao i preduzećima zahvaćenim koronavirusom. Zahevam da pokažete svu individualnu odgovornost, a posebno roditelje da ograniče i vode računa o deci, jer je ova mera usmerena isključivo na ograničavanje širenja bolesti. Ovo je vreme kada svi moramo da pokažemo individualnu odgovornost “, rekao je Ministar.

Podsećamo da je u utorak, u Grčkoj prijavljeno još pet slučajeva virusa, što ih je ukupno dovelo do broja 89. Četiri su bliski kontakti već potvrđenih slučajeva i jedan, uvezeni slučaj iz Londona.