Korona provod - Radio Garden

Radio Garden: Slušajte radio uživo iz celog sveta (poput Google Earth)

Radio Garden je u suštini Google Earth za radio. Imate globus koji možete da okrenete i ciljate bilo koju radio stanicu koju želite širom sveta.

Na ekranu imate 3D svet i možete da zumirate lokalne stanice širom sveta. Neposredan osećaj za ono što čujete i odakle na planeti to emituje (što znači da predstavlja i kulturu svakog regiona) je neverovatan. Svet pun tačaka koji predstavljaju žive radio stanice na koje možete da se priključite.

U Radio Gardenu, koristeći opcije u gornjem levom delu veb stranice, možete da prelazite sa živih radio stanica, istorije, džinglova i snimljenih intervjua. Naravno, najzanimljiviji su strimovi uživo i za nekoliko minuta možete pretražiti svuda, od radio stanica u Ugandi do pop radio stanica u Norveškoj ili Japanu za J-pop ili u Indiju za astrološke savete. Prava je poslastica Amalthea, sa skoro 10 000 stanica na raspolaganju.

Veb lokacija Radio Garden nije nova. Na Internetu je od 2016. godine, ali to je dobra aplikacija koju vredi predstaviti. Oni od vas koji to istražuju, ne očekuju da čuju sve lokalne radio stanice iz Grčke, jer samo emituje one koje postoje na internetu. Ali to je daleko najlakše rukovanje veb lokacija za slušanje svetskog radija bez dosadnih reklama. Dok sam pisao ovaj članak, slušao sam radio stanicu iz svog rodnog grada. Protok je funkcionisao savršeno i nije se “zaledio” ni jednom.

Ovde možete posetiti veb lokaciju Radio Garden. A odgovarajuću Android mobilnu aplikaciju možete preuzeti ovde