GRNews

GRNews

"Aegean Negroni" koktel iz atinskog bara "The Clumsies" prvi je na listi svetskih koktela

“Aegean Negroni” koktel iz atinskog bara “The Clumsies” prvi je na listi najboljih koktela britanskog magazina Time Out.
Ovogodisnja lista najboljih koktela po Time Out-a za 2019. godinu pocinje grckim, to je Aegean Negron koji se servira u “The Clumsies” u Atini, baru sa stalnim prisustvom u prvih deset najboljih na svetu poslednjih godina.

Kao sto Time Out napominje, Grcka dozivljava revoluciju u sektoru koktela, pri cemu je niz novih BARTENDERS-a eksperimentisao sa lokalnim proizvodima kao što su Tsikoudia, rakija, mastika, lokalno bilje, med i cak masline ili jogurt. Bar ” The Clumsies”, koji su usred krize pokrenuli Niko Bakoulis i Vasilis Kiritsis, okarakterisan je kao “Oda” ovim svezim proizvodima i domacim ukusima. Aegean Negron ima egejsko blistavo plavu boju i napravljen je od rucno izradjenog domaceg dzina u samom baru “The Clumsies” kao i Belog Vermuta i Martini bitters i Martini Ambrato. Semenke komoraca i “Kritske dusice” sa Krita daju ovom osvezavajucem koktelu svoj izrazit mediteranski ukus.

Pogledajte ukupnu listu najboljih koktela na svetu i barove koji ih posluzuju OVDE.