Erdogan preti - Na Mediteranu i Egeju uzećemo ono na šta imamo pravo

Erdogan

Erdogan preti – Na Mediteranu i Egeju uzećemo ono na šta imamo pravo

Nove provokativne izjave danas je dao turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, govoreći na 949. godišnjici bitke kod Manzikerta.

“Dobićemo ono na šta imamo pravo u Crnom moru, Mediteranu i Egeju”, rekao je.

“Oni koji su bili prisiljeni da napuste Anatoliju u jadnom stanju ( misli na proterane Grke ), koji se sada bave crnom magijom na Egeju, nalik su psihologiji zviždanja na groblju”, rekao je.
Kako je rekao – strah ne pomaže u smrti. Turska u Egeju i na istočnom Sredozemlju i u Crnom moru dobiće ono što zaslužuje. Kao što nemamo nikakve aspiracije za prava i suverenitet i interese bilo koga, tako nećemo odustati od svojih prava. Zato smo odlučni da radimo bilo šta politički, ekonomski i vojno. Pozivamo ih da se pokupe kako bi izbegli akcije koje će ih dovesti do katastrofe.
“Turska nije zemlja na kojoj se može testirati strpljenje, sposobnost i odlučnost. Svi to moraju razumeti. Ako kažemo da ćemo nešto da uradimo, mi ćemo to uraditi i platiti cenu. Ako postoji neko ko želi da se obračuna sa nama i plati cenu, neka dođe. “Ako takvih nema, neka nas ostave da radimo naš posao”, rekao je turski predsednik.